Terug

de toegevoegde waarde van MEMO

Verrijking en verbinding

MEMO verzorgt interactieve voorstellingen voor kinderen tussen nul en zes jaar en biedt hiermee cultuureducatie voor de allerkleinsten. Spelen, luisteren, ervaren en leren gaan hierbij hand in hand. Door haar unieke werkwijze vindt MEMO een mooi evenwicht tussen educatie en plezier.

Elke keer komt er een andere muzikant met een ander talent of muziekinstrument, soms een danser of acteur. Talentvolle (jonge) artiesten – vaak van het conservatorium – maken van de groepsruimte een kleine concert- of theaterzaal.

De voorstellingen duren 20 minuten. Er is ruimte om echt kennis te maken met de artiest en het instrument en in een groep van maximaal 15 kinderen is er voldoende aandacht voor ieder. Zo beleven kinderen cultuur van heel dichtbij!

Thuis nagenieten

De artiesten laten voor elk kind een sticker achter. Aan het eind van de dag nemen de kinderen de stickers mee naar huis. Op de sticker staat een link naar de website, waar de kinderen en hun ouders een elders opgenomen, verkorte voorstelling van de artiest kunnen zien, en meer!


β€œDe komst van MEMO is altijd een spannende en vrolijke onderbreking van een gewone dag. De kinderen zijn onder de indruk en genieten volop van het moment. De professionals op de groep krijgen de kans hun kinderen eens van een heel andere kant te zien!”


De artiesten stappen de wereld van de kinderen in en nemen hen muzikaal mee naar een plek waar zij de ruimte krijgen zichzelf en hun eigen vaardigheden te overstijgen. De schoonheid van de muziek zorgt voor een intense beleving en de kans voor de kinderen om te schitteren!

Interactieve MEMO-voorstellingen dragen bij aan een rijke leeromgeving:

  • laten de kinderen in hun eigen omgeving genieten van muziek, dans en theater
  • bieden een culturele uitwisseling waarin kinderen uitgedaagd worden en leren
  • stimuleren motorische vaardigheden, door te bewegen en instrumenten te bespelen
  • ondersteunen de emotionele ontwikkeling, door het leren omgaan met gevoelens en het ontwikkelen van zelfvertrouwen
  • dragen bij aan de cognitieve ontwikkeling: geheugen, begripsvorming en woordenschat
  • ontwikkelen openheid, empathie en een positieve, nieuwsgierige houding
  • vergroten de waardering voor diverse culturen, instrumenten en kunststijlen
  • stimuleren de bewustwording van de eigen talenten
  • dagen de kinderen uit en geven ruimte aan eigen initiatief

Ruime ervaring

Sinds 2004 is MEMO te gast geweest op meer dan 900 locaties. In totaal hebben we in de loop der jaren meer dan 60.000 voorstellingen gegeven.